fbpx

Boost dit budget på DR1

Boost dit budget

DR er netop kommet ud med deres nye økonomiprogram som hedder “boost dit budget”, hvor Sofie Østergaard er vært. Det nye program hjælper danske familier med at optimerer deres privat økonomi. Hold da op, hvor elsker jeg bare den type programmer.

Jeg synes det er inspirerende at følge med i, hvilke optimeringer Sofie og eksperterne foreslår danskerne – men også særdeles vigtigt, da privat økonomi endnu ikke er undervisning i folkeskolerne.

Jeg har endnu ikke set alle afsnit af Boost dit budget, Sofies nye program, men kun det første. Programmet har mødt kritik, da det menes at være den nye udgave af luksusfælden, som normalt vises på Viaplay/TV3. Luksusfælden er generelt par og familier med stor gæld, særligt forbrugsgæld.

I DR1’s nye program sættes fokus på, hvordan dagligdagen kan gøres billigere ved færre indkøb, men ligeledes, hvordan der kan foodpreppes til en uge eller flere dage af gangen. Det er meget mere lærigt og visuelt forståeligt i min optik. Så jeg tager hatten af for programmet.

I første afsnit nævner den deltagende at hun ikke tør gå i banken, da hun oplever usikkerhed og er flov over, at have mistet overblikket. Her går Sofie og eksperterne ind og giver hende redskaberne til at skabe overblikket på egen hånd. I min optik hjælper programmet udelukkende deltagerne til, at ændre deres opfattelse og bevidsthed omkring deres økonomi – uden at forudantage, at de har brugt deres penge uansvarligt.

Vil du lære dit barn om økonomi? Sådan lærer du dit barn om økonomi – Opsparing

Hvem lærer de unge om økonomi?

Hvis dine forældre ikke sørger for at lære dig om fundamental privat økonomi, hvordan skal du så vide, hvordan du skal betale regninger og i det hele taget have et økonomisk overblik over din situation. Har du styr på, om det bedste for dig og din familie er at eje bolig eller at leje bolig?

Rigtig mange danskere har ikke et overblik over deres privat økonomi, og det bør der sættes større fokus på.

Så jeg siger tak til Sofie og co. for et godt og læring program. Jeg vil glæde mig til at dykke ned i de næste programmer. se mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *