fbpx

Så meget kan du tjene ved siden af din SU i 2024

Vi er nu midt i 2023. Inden længe kan du på denne side læse hvor meget du må tjene ved siden af din SU i 2024.

Satserne ændre sig en smule hvert år. Du kan allerede nu læse om indkomstgrænserne for SU i indlægget Så meget kan du tjene ved siden af din SU i 2023 

Jeg er selvstændig

Har du en enkeltmandsvirksomhed ved siden af dit studie? Hvis ja, så skal du huske at årets overskud i virksomheden også indgår i din samlede personlige indkomst. Det vil sige, at det påvirker også indkomstgrænsen. 

Driver du egen virksomhed i selskabsform, såsom ApS eller A/S. Så er det ofte nemmere at vurderer løbende i gennem året. Det er nemlig lige meget om, selskabet omsætning er høj, udgifter er høje eller om årets overskud er gigantisk. Det eneste der vil påvirke din SU er beløbet på din lønseddel.  

Hvad sker der, hvis jeg tjener for meget? 

Kort fortalt, så bliver du bedt om at retunerer den SU du har modtaget “for meget”. Det vil sige, at hvis indkomstgrænsen er 13.000 kr. om måneden udover SU, og du samlet har tjent i gennemsnit 14.000 om måneden ved siden af din SU. Så skal du betale 1.000 kr x 12 retur. Dette modregnes i din årsopgørelse, som opgøres medio marts hvert år. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *