fbpx

9 måder du kan spare penge på – Sparetips

10 måder du kan spare penge på - Sparetips

Inflationen er det, som vi alle snakker om. Alt bliver dyre og dyre, mens de færreste får tilsvarende lønstigning – med andre ord er alle danskeres økonomi presset, selvfølgelig nogle mere end andre.

Inspirationen til dette blogindlæg er opstået i forbindelse med at jeg selv har søgt efter metoder til at minimere mine faste udgifter i takt med alt er blevet dyre.
Jeg har altid forsøgt at få mest muligt ud af mine penge uden nødvendigvis at være nærig, men nærmere bevidst om, hvad der har gjort mig glad.

Nogle af de 10 måder jeg nævner nedenfor vil måske sige sig selv, men alt andet lige er det fint at opfriske punkterne indimellem.

Så lad os springe ud i det, her kommer de 10 måder, hvor du nemt kan spare penge.

Læs også gode råd spar penge

1. Få overblik over dine udgifter

Start med at få et overblik over dine udgifter. Dernæst gennemgå budgettet med øje for, hvilke udgifter der kan minimeres eller muligvis helt fjernes.

2. Lav en opsparing – Spar penge på uforudsete poster

Indregn en opsparing i dit budget, så du hver måned sætter et mindre beløb af til uforusete udgifter eller blot til “nyd livet opsparing”. Det kan spare dig for mange penge, hvis du istedet vælger at optage forbrugslån når der opstår en uforudset udgift. Så dette punkt er ikke et “spar her og nu tip”, men gør dig selv en tjeneste 😉

3. Tilbudsjæger – med en plan

Du er tilbudsjæger  – Gå efter tilbud i de lokale supermarkeder. MEN FØRST, læg en madplan udfra hvad du har på lager i skabene, fryseren og køleskabet. Måske har du slet ikke brug for alle de gode varer på tilbud. Brug vores Madplan til at plænlægge aftensmåltiderne for kommende uge. Du kan hente den gratis her.

4. Undgå impulskøb – gå efter din indkøbsliste.

Her gælder det ikke kun madvarer, men også om du virkelig har brug for den nye sweater nede fra den fine tøjbutik som kører udsalg i denne uge.
Mærk efter om du har brug for en ny trøje eller om det er et andet behov, som du reelt skal have dækket.
Overvej også om du har brug for den største og dyreste bil på vejen – eller om det reelt drejer sig om statussymbolik. Gør det dig glad? Så køb den bil, men er det bare for at se “smartere” ud, så lad da vær’.

5. Køb brugt i stedet for nyt

Et godt eksempel, hvor der er mange penge at hente – er især børnetøj og legetøj. Hvis du køber brugt børnetøj i for eksempel Børneloppen eller et lignende koncept kan du komme langt for ganske få penge. Det kan være en god idé at overveje om, der er enkelte ting du meget gerne vil købe fra ny – for mit vedkommende ville jeg gerne have en ny barnevogn, men valgte af denne grund også at købe alt andet brugt. Det var en prioritering fra min side. Generelt er der mange platforme du kan benytte til også at sælge dine egne brugte ting online. Du kan endda måske lave en forretning ud af at købe brugt og sælge det igen dyre, hvis du kender dine loppefund bedre end dem, som bare skal af med deres overflødige ting – indimellem kan man finde gode og rentable loppefund.

Det er ligeledes moderne at købe refurbished (genbrugt) elektronik til en langt billigere pris end en helt ny. Den refurbished model fejler intet, men er måske pakket op ved en fejl. Møbler til boligen er også et meget aktuelt produkt at finde brugt. Der er rigtig mange fine sofaer til billige penge, nogle gange gives de også blot væk – ja, helt gratis.

6. Skift til en billigere mobiltelefon- eller internetudbyder

Simpelt, men meget vigtigt punkt. Undersøg, hvad du betaler i mobilregning hver måned. Du kan undersøge, hvad dit abonnement indeholder – måske du ikke har brug for fri data, fri SMS, Fri tele og Fri MMS i hele EU og VERDEN. Måske du blot kan klare dig for det halve – så er jeg ret sikker på, at du kan finde et langt billigere mobilabonnement end det du har idag.

7. Skær ned på dit energiforbrug ved at slukke for elektronik, når du ikke bruger det

Det her punkt er jeg ekstrem dårlig til, men det kan spare dig for mange penge hvert år. Du kan slukke på stikkontakten til fjernsynet i stedet for at slukke på fjernbetjeningen. Du kan slukke for din stikkontakt, hvor din mobillader er stukket i klar til du lader din mobil. Måske du endda også har en mikroovn med ur i displayet – hvilket også bruger strøm løbende. Du kan med fordel overveje at anskaffe dig nogle “Timere”, som tænder og slukker på bestemte tidspunkter. For eksempel kan du sætte uret til at slukke kl. 00.00 hver aften og tænde igen kl. 06, hvis du har brug for strømmen der. Små skridt er bedre end ingen!

8. Spis hjemme oftere i stedet for at gå ud at spise

Det siger næsten sig selv, at det er langt billigere at spise hjemme end ude. Lige nu tænker du sikkert, at det er meget lækre og nemmere at spise ude, end at skulle bruge en time i køkkenet hver aften. Ja, du har ret – meeen, næste gang du laver hakkebøffer skal du lave 8 i stedet for 4. Når disse er stegt fryser du de 4 overskydende bøffer ned og wupti, så har du en nem omgang hjemmelavet burger på 5-10 minutter. Det er hurtigere end din leveringstid på fastfood eller ligeledes serveringstiden på en café.

9. Undgå at købe dyre tøj og sko, der hurtigt går af mode

Når du køber nyt tøj bør du overveje, om det er fast fashion eller om du har mulighed for at bruge tøjet om 1 år igen. Du kan med fordel købe noget lidt dyre tøj i basis farver, som kan holde i mange år – og ved siden af supplere med små accesories som pepper dit outfit op til ganske få penge.

 

Mange tak, fordi du læste med.

Økonominørden

4 tanker om “9 måder du kan spare penge på – Sparetips

  1. Pingback: Hvornår udbetaler skat overskydende skat? - Økonominørden

  2. Pingback: Hvad koster et barn? - De første 6 måneder - Økonominørden

  3. Pingback: Har du styr på din forskudsopgørelse? - Økonominørden

  4. Pingback: Penge: Den universelle byttevare - Økonominørden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *