fbpx

Hvad er forskellen på A-kasse og fagforening?

Dette blogindlæg indeholder affiliate-links

Kender du forskellen på en A-kasse og en fagforening? Størstedelen af alle unge mennesker vil formentlig svare nej. Men så er du kommet til det rette sted, da du i dette indlæg vil blive klogere på forskellen mellem en A-kasse og en fagforening.

Måske tror du at en A-kasse og at være medlem af en fagforening er en samlet pakke. SÅ er der noget, som du har misforstået, men tro mig det er du ikke ene om.

Du kan med fordel finde en billig A-kasse og matche den med en billig fagforening, hvis du ønsker at være medlem af sådan én.

Hvad er en A-kasse?
En A-kasse er en Arbejdsløshedskasse – heraf “A”-kasse. Den hjælper dig ganske simpelt, hvis du bliver arbejdsløs.

Det er en A-kasse, som er dit økonomiske fundament, hvis du bliver arbejdsløs. Det er blandt andet dem, som sørger for at du optjener rettigheden til dagpenge.
Hvis ikke du er medlem af en A-kasse idag, så er den eneste forsørgelse du kan modtage af det offentlige kontanthjælp.

Kontanthjælp er du KUN berettiget til, såfremt du har mindre formue end 10.000 kr. Du kan med andre ord ikke have en opsparing i banken, et hus med friværdi eller en bil som er betalt kontant i indkørslen.

Spørger du mig, så er en A-kasse meget vigtig, når du tilbyder din arbejdskraft på jobmarkedet!

Vil du læse mere om en A-kasse, så gå hertil: FTFA eller ASE

Hvad er en fagforening?
En fagforening har intet med dine dagpenge at gøre, eller din direkte økonomiske situation, hvis du står uden arbejde. En A-kasse hjælper dig når du står uden arbejde, mens en fagforening hjælper dig, mens du er i arbejde. Fagforeningerne har som primær opgave at forbedre lønmodtagernes arbejdsvilkår og overenskomster. De har desuden det juridiske perspektiv på situationer, hvor du ikke får udbetalt løn, bliver fyret eller lign.

Vær dog opmærksom på, om du er ansat under en overenskomst. Såfremt du ikke er ansat under overenskomst skal du blot forholde til dig, hvad der er skrevet i ansættelseskontrakten. Hvis du skriver under på kontrakten og du senere finder ud af, at det er dårligere vilkår end X overenskomst, er det blot ris til egen r*v.

Jeg håber ovenstående giver mening, såfremt du har flere spørgsmål eller brug for uddybende forklaring er du velkommen til at kontakte mig på de sociale medier.

Vil du læse flere indlæg om økonomi fra mig, så er disse måske noget for dig:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *